Το Ηλεκτρονικό κατάστημα pharmcare.gr παρέχει στον Πελάτη τις ακόλουθες υπηρεσίες, οι οποίες υπόκεινται στους εξής Όρους Χρήσης.

Ο Πελάτης είναι υποχρεωμένος να διαβάσει τους όρους χρήσης πριν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα pharmcare.gr. Ο Πελάτης πριν την είσοδό του στο ηλεκτρονικό κατάστημα pharmcare.gr οφείλει να διαβάσει και να αποδεχτεί ρητά τους Όρους Χρήσεως όπως αυτοί εκάστοτε ισχύουν. Το ηλεκτρονικό κατάστημα pharmcare.gr διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς τροποποιήσεως των Όρων Χρήσεως, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Πελάτη, πλην της δημοσιεύσεώς τους στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του. Πελάτες του ηλεκτρονικού καταστήματος pharmcare.gr, γίνονται όσοι εγγράφονται από την επιλογή "Εγγραφή" ή όσοι εγγράφονται κατά την διάρκεια αγοράς προϊόντων.

Περιγραφή της υπηρεσίας

Το ηλεκτρονικό κατάστημα pharmcare.gr, είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αυτοτελές, με δική του πολιτική τιμών, όρους εξόφλησης, διάθεσης και παράδοσης των προϊόντων. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί παραγγελίες στο e-shop, είτε σαν επισκέπτης είτε ως εγγεγραμμένος, αρκεί να έχει εγγραφεί μια φορά στην ιστοσελίδα του e-shop. Στην πρώτη περίπτωση, τα προσωπικά του στοιχεία αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη παραγγελία και δε γίνεται εγγραφή και αποθήκευση ως μέλος. Στην δεύτερη περίπτωση, ο πελάτης κάνοντας χρήση του μοναδικού συνδυασμού Αναγνωριστικό Όνομα Πελάτη (user name) και Κωδικό Πελάτη (password) που έχει δηλώσει, έχει τις ακόλουθες δυνατότητες: 

  • Να δει τα περιεχόμενα του καλαθιού αγορών του. Ο Πελάτης μπορεί να αγοράσει προϊόντα, για τα οποία ανά πάσα στιγμή (δίνοντας το username και το password) είναι δυνατή η επισκόπηση, ή η αλλαγή (διαγραφή ειδών, αλλαγή ποσοτήτων) των περιεχομένων τους.
  • Να δει τις παραγγελίες που έχει τοποθετήσει στο κατάστημα του ηλεκτρονικού καταστήματος pharmcare.gr.
  • Να δει παλιές παραγγελίες με προϊόντα που ανήκουν στο κατάστημα του e-shop.
  • Να οριστικοποιήσει τις παραγγελίες του και να πληρώσει ανάλογα με τις μεθόδους πληρωμής που παρέχει το ηλεκτρονικό κατάστημα, οι οποίες είναι μετρητοίς.
  • Να τροποποιήσει τα Στοιχεία Πελάτη του λογαριασμού του όπως αυτά παρατίθενται λεπτομερώς παρακάτω.
  • Να παρακολουθεί και να εξαργυρώνει τους πόντους που έχει συγκεντρώσει μέσω του συστήματος επιβράβευσης πιστών πελατών του pharmcare.gr, σύμφωνα με τους όρους που το pharmcare.gr έχει ορίσει.
  • Να παρακολουθήσει την εξέλιξη της παραγγελίας του.

Στοιχεία που καταχωρούνται κατά την εγγραφή νέου Πελάτη ή κατά την τοποθέτηση νέας παραγγελίας.

Κατά την εγγραφή Πελάτη στο ηλεκτρονικό κατάστημα pharmcare.gr, η οποία είναι απαραίτητη για την τοποθέτηση παραγγελίας στο ηλεκτρονικό κατάστημα, ζητούνται τα εξής στοιχεία εγγραφής: Όνομα, Επίθετο, Όνομα ή επωνυμία εταιρίας, Δραστηριότητα, Διεύθυνση, Τ.Κ., Πόλη-Περιοχή, Χώρα, Τηλέφωνο, Διεύθυνση e-mail. Τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα για την επεξεργασία της παραγγελίας από το ηλεκτρονικό κατάστημα και βρίσκονται στη διάθεσή του προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της παραγγελίας του Πελάτη.

Χρήση των στοιχείων του πελάτη από το ηλεκτρονικό κατάστημα pharmcare.gr

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχεται η δυνατότητα συλλογής προσωπικών δεδομένων μόνο των Πελατών εκείνων που:

  • είτε έχουν τοποθετήσει παραγγελία στο ηλεκτρονικό κατάστημα.
  • είτε έχουν κάνει εγγραφή μέσα από την σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος.
  • είτε έχουν δώσει τη ρητή συγκατάβαση για χρήση του email τους για αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών εντύπων σχετικά με προωθητικές ενέργειες.

H συλλογή των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη, ώστε να υποστηρίζονται οι συναλλαγές των Πελατών μέσω του site, δηλαδή να αποστέλλονται οι αγορές τους μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς/ταχυδρομείου της Γενικής Ταχυδρομικής, στις οποίες κοινοποιούνται τα στοιχεία του χρήστη, και να λαμβάνουν ειδικές υπηρεσίες όπως ιστορικό παραγγελιών, λίστα διευθύνσεων, ειδικές εκπτώσεις και προσφορές.

To pharmcare.gr, δεν θα διανείμει την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός Πελάτη ή άλλα προσωπικά δεδομένα για σκοπούς μάρκετινγκ, χωρίς τη συγκατάθεση του Χρήστη. Τα προσωπικά δεδομένα του Χρήστη είναι δυνατό να αξιοποιηθούν στο μέγιστο για τη δημιουργία προσωπικού περιεχομένου, υπηρεσιών και διαφήμισης σχετικών με το web site μας.

Η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ (GDPR), και η επεξεργασία αυτών γίνεται σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο χρήστης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος συγκατατίθεται ρητά στη νόμιμη, κατάλληλη και απολύτως αναγκαία επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, που είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης, σύμφωνα με τους σκοπούς που προβλέπονται στους παρόντες όρους. Ο χρήστης δικαιούται να ανακαλέσει την συγκατάθεσή του ανά πάσα στιγμή. Τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη θα τηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για τη χορήγηση εκπτώσεων, με το σύστημα εκπτωτικών μονάδων, αλλά και για την τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων. Ο χρήστης διατηρεί το δικαίωμα με γραπτό αίτημά του προς τον υπεύθυνο επεξεργασίας να έχει πρόσβαση, να διορθώνει ή να διαγράψει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν, να περιορίζει την επεξεργασία ή να αντιτίθεται σε αυτήν. Η μη παροχή, ο περιορισμός της επεξεργασίας ή η διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που είναι αναγκαία για τη σύμβαση επιφέρει λύση αυτής. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης του site, μπορεί να έχει πρόσβαση και να διορθώνει τα τηρούμενα προσωπικά δεδομένα που τον αφορούν, εισερχόμενος σε αυτό με τη χρήση των προσωπικών του στοιχείων (user name και password). Ο χρήστης δικαιούται να υποβάλλει τυχόν καταγγελίες στην αρμόδια εποπτική αρχή.

Για την άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων ο χρήστης απευθύνεται στον υπεύθυνο επεξεργασίας, τα στοιχεία του οποίου είναι τα εξής:

Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης του Γεωργίου, Ανδρέα Παπανδρέου αρ. 54 Κορδελιό Θεσσαλονίκης, τηλ: 2311 242 648 , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υποχρεώσεις Πελάτη

Ο Πελάτης του ηλεκτρονικού καταστήματος pharmcare.gr, υποχρεούται :

Να μη χρησιμοποιεί το δίκτυο του ηλεκτρονικού καταστήματος pharmcare.gr, για τη διενέργεια πράξεων, οι οποίες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής διώξεως ή την εκκίνηση οιασδήποτε αστικής ή διοικητικής διαδικασίας κατά του pharmcare.gr, για πράξεις, που ενδεικτικά αλλά όχι αποκλειστικά αναφέρονται στον Ποινικό Κώδικα, σε Ειδικούς Ποινικούς Νόμους, στην Τηλεπικοινωνιακή Νομοθεσία, στη Νομοθεσία για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και στις σχετικές διατάξεις ή οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οποιασδήποτε άλλης Δημόσιας ή Διοικητικής Αρχής και Υπηρεσίας.

Να μην παραβιάζει οποιασδήποτε μορφής Πνευματικά Δικαιώματα τρίτων.

Να τηρεί απαρέγκλιτα τους εκάστοτε ισχύοντες κανονισμούς και όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος pharmcare.gr καθώς επίσης και τους εκάστοτε κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων των συνδρομητών του ή/και των επισκεπτών των ιστοσελίδων αυτού.

Να παρέχει πλήρη και ορθά στοιχεία εγγραφής τα οποία καταχωρούνται κατά τη διάρκεια της εγγραφής και για τα οποία παρέχεται δυνατότητα ενημέρωσης.

Να ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα αληθή τρέχοντα προσωπικά στοιχεία του. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ανακρίβεια στα στοιχεία εγγραφής του Πελάτη, η pharmcare.gr, έχει το δικαίωμα να απενεργοποιήσει άμεσα το λογαριασμό Πελάτη.

Να διατηρεί μυστικά και να μην αποκαλύπτει σε τρίτους το αναγνωριστικό όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του (username, password) στις υπηρεσίες του pharmcare.gr. Υποχρεούται επίσης να ενημερώνει άμεσα την pharmcare.gr μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του κωδικού και του συνθηματικού του.

Να επιβεβαιώνει ότι έχει εξέλθει από το λογαριασμό του στο τέλος της κάθε συνόδου (session).

Να παρέχει ορθά στοιχεία πληρωμής και παράδοσης για τις παραγγελίες που τοποθετεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα pharmcare.gr.

Να επωμίζεται το κόστος της μεταφοράς των προϊόντων προς αυτόν, σε περίπτωση που αρνηθεί την παραλαβή της παραγγελίας, αφού αυτή έχει ήδη αποσταλεί από το κατάστημα.

Τροποποιήσεις της Υπηρεσίας

Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί την υπηρεσία ή να τη διακόψει προσωρινά ή μόνιμα, με ή δίχως προειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση που ο Πελάτης κάνει χρήση των υπηρεσιών του e-shop, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους, στο παρόν, αναγραφόμενους όρους χρήσεως και αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα pharmcare.gr δεν φέρει ευθύνη απέναντι στο Πελάτη για οποιαδήποτε τροποποίηση, αναβολή ή διακοπή παροχής της υπηρεσίας.

Το pharmcare.gr φέρει πλήρη ευθύνη για τα προϊόντα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα, όπως επίσης και για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το pharmcare.gr φέρει πλήρη ευθύνη για το σωστό υπολογισμό του κόστους μεταφοράς των προϊόντων και την ασφαλή διακομιδή των προϊόντων προς τον τελικό πελάτη.

Το pharmcare.gr οφείλει να αναγράφει στο καλάθι του ηλεκτρονικού καταστήματος τις ακριβείς τιμές των προϊόντων, να υπολογίζει τα μεταφορικά κόστη (και οποιαδήποτε άλλα επιπλέον κόστη που επιβαρύνουν την αγορά) και να έχει ξεκάθαρες επιλογές τρόπου αποστολής και τρόπου πληρωμής.

Σημείωση: 

Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα, όχι για διάθεση ή παραλαβή από το φυσικό κατάστημα.

Επιστροφές σε βρεφικά γάλατα δεν γίνονται δεκτές λόγω της ευαίσθητης φύσης του προϊόντος.

Επιστροφές σε ορθοπεδικά είδη κατηγορίας Λάστεξ, Κάλτσες και Κηλεπίδεσμοι δεν γίνονται δεκτές λόγω της ευαίσθητης φύσης του προϊόντος, που τα καθιστούν μη μεταπωλήσιμα.

Βάση νόμου, απαγορεύεται η εκτέλεση συνταγών και η απομακρυσμένη πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου.